JEROBOAM
Login / Register
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
Back to top
Apr 14

Telmo Rodriguez

  • telmo-rodriguez-logo

     

  1. 1




Ο Telmo Rodriguez είναι το “τρομερό παιδί” του Ισπανικού κρασιού.
Μαζί με τον Pablo Eguzkiza ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 να συλλέγουν και να διασώζουν παλαιούς αμπελώνες σε διαφορετικά σημεία της χώρας, όχι απαραίτητα τα πιο δημοφιλή της εποχής. Αμπελώνες μεγάλης ηλικίας σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση στην Malaga, Toro, Rueda, Ribera Del Duero, Valdeorras, Rioja,Alicante και Sierra De Gredos, μπόρεσαν έτσι να αποτυπώσουν μέσα από τα κρασιά του project τον μοναδικό χαρακτήρα τους. Σήμερα ο Telmo Rodriguez κατέχει 90 εκτάρια (900 στρέμματα) σε 300 διαφορετικά σημεία! Και καλλιεργεί 20 διαφορετικές ποικιλίες!

Το εγχείρημα είναι περίπλοκο και επίπονο αλλά τα κρασιά αποτυπώνουντις αποχρώσεις του ισπανικού αμπελώνα, την συμπύκνωση, την κομψότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα με την ευγενική καθοδήγηση του πάντα ανήσυχου Telmo Rodriguez. Εδώ να σημειώσουμε ότι η οικογένεια του έχει, τον ιστορικό οίκο Bodegas Remelluri στην Rioja
(τα κρασιά του οποίου και οινοποιεί). Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για αυτόν!!

Σήμερα δικαιώνεται από τους οινόφλους και «καταζητείται» ως Number 1 terroirist!

  • BASA

  1. 1




Telmo Rodriguez Basa Rueda DO

Λαμπερό και διαυγές χρώμα του λεμονιού. Διαύγεια καθαρότητα και ακρίβεια στην μύτη με φρέσκα αρώματα από πράσινο μήλο, lime και βοτανικές αποχρώσεις όπως μάραθος. Στην παλέτα τραγανό με μέτριο σώμα και διαύγεια. Το verdejo είναι η ισπανική απάντηση στα ανέμελα και φρουτώδη λευκά κρασιά. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: υψόμετρο 500-800 μέτρα, εδάφη φτωχά και πετρώδη, οργανική καλλιέργεια. Gordon Royat. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ιθαγενείς ζύμες, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές

Read More

  • GABA DO XIL GODELLO

  1. 1




Telmo Rodriguez Gaba Do XiL, Godello, Valdeoerras DO

Αμπελώνες σε υψόμετρο 500 μέτρων, σχιστολιθικά εδάφη με ποσοστά κόκκινου πηλού. Χειρωνακτικός τρύγος, ιθαγενείς ζύμες, αλκοολική ζύμωση και ωρίμανση για 4 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Η ποικιλία Godello στο φυσικό της περιβάλλον, το Valdeoerras της βορειοδυτικής Ισπανίας. Λαμπερό και διαυγές λεμονί χρώμα, μέτρια ένταση νεανικών και σύνθετων αρωμάτων από μοσχολέμονο, αχλάδι και ορυκτές αποχρώσεις. Δροσερή οξύτητα, μέτριο σώμα και βουτυρένια υφή με αξιοσημείωτη συγκέντρωση και διάρκεια.

Read More

  • AL-MUVEDRE 

  1. 1




Telmo Rodriguez Al-Muvedre Alicante DO

Βαθύ λαμπερό κόκκινο χρώμα. Νεανικά και εξελισσόμενα αρώματα από κόκκινα φρούτα μπαχαρικά και βοτανικές νύξεις. Στην παλέτα το χυμώδες προφίλ συναντά τις φινετσάτες ταννίνες. Γεμάτο σώμα και διάρκεια που εντυπωσιάζει. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Παλαιά αμπέλια σε κύπελο, χειρωνακτικός τρύγος. Οργανική καλλιέργεια. Αμπελοτόπια Collado de Sali- nas, Madara, Falcones, Solaneta, Tumanes. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ιθαγενείς ζύμες, ζύμωση σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Παλαίωση για 8 μήνες.

Read More

  • DEHESA GAGO

  1. 1




Telmo Rodriguez, Gago Viticultores De Toro Dehesa Gago DO

Η οινοποίηση σε αδρανή δοχεία δίνει την δυνατότητα στο tempranillo να εκφραστεί χωρίς παρεμβολές. Χυμώδες, φρέσκο και φρουτώδες χωρίς να χάνει τον δυναμισμό του με γεμάτο σώμα και ταννίνες που προσθέτουν δομή. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Υψόμετρο 500-800μ. Παλαιά αμπέλια σε κύπελο, αυτόριζα . Εδάφη πετρώδη και αμμώδη που δεν επιτρέπουν στην φυλλοξήρα να ζήσει.Χειρωνακτικός τρύγος. Αμπελοτόπια: Teso Hierro, Los Costares, Pago Quemanos. Οργανική καλλιέργεια. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Iθαγενείς ζύμες, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Read More

  • LZ

  1. 1




Telmo Rodriguez Bodega Lanzaga LZ Rioja DOCa

Χρώμα βαθύ ρουμπινί με πορφυρές νύξεις. Ευγενικά και κομψά αρώματα από φρέσκα φρούτα του δάσους (blackcurrant – blueberry), ανθικές νότες και νύξεις από καπνό και ορυκτότητα. Στην παλέτα πυκνό με κομψές ταννίνες, ζωντάνια από το φρουτώδες αρωματικό προφίλ. Μεγάλη διάρκεια και κομψότητα. . ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Υψόμετρο 500-700μ. Παλαιά αμπέλια σε κύπελο. Χειρωνακτικός τρύγος. 

Read More

  • GABA DO XIL MENCIA

  1. 1




Telmo Rodriguez Gaba DO XiL Mencia Valdeorras DO

Η mencia, είναι μια ερυθρή ποικιλία από την βόρεια δυτική Ισπανία που ήρθε στο προσκήνιοτιςδυοτελευταίεςδεκαετίεςμε ραγδαία αύξηση σε δημοτικότητα. Έχει έντονο φρουτώδες προφίλ, δροσερή οξύτητα και ζωικές αποχρώσεις. Ανθική επίγευση και μεγάλη διάρκεια. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Yψόμετρο 500-800 μέτρα, εδάφη φτωχά αμμώδη με ποσοστά γρανίτη, μεγάλη κλίση, κλάδεμα σε κύπελο και κορδόνι. Oργανική καλλιέργεια. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Iθαγενείς ζύμες, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση για 12 μήνες.

Read More

  • CORRIENTE 

  1. 1




Telmo Rodriguez Corriente Rioja DOCa

Χρώμα βαθύ ρουμπινί με μαύρες αποχρώσεις. Έντονα αρωματικό με τα φρέσκα βατόμουρα, μαύρα κεράσια και cassis να κυριαρχούν με νότες από βιολέτα και μαύρο πιπέρι να προσθέτουν φινέτσα. Στην παλέτα χυμώδες και ευέλικτο αλλά δομημένο με κομψές ταννίνες. Μεγάλη διάρκεια.ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Υψόμετρο 500-700 μ. Παλαιά αμπέλια σε κύπελο. Χειρωνακτικός τρύγος. Oργανική καλλιέργεια, μη πιστοποιημένη. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ιθαγενείς ζύμες, ζύμωση σε τσιμεντένιες και ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση σε βαρέλια διαφορετικών μεγεθών.

Read More

  • M2

  1. 1




Telmo Rodriguez M2 Matallana Ribera Del Douero DO

Χρώμα βαθύ ρουμπίνι. Εκφραστικά αρώματα από φρέσκα ζουμερά μαύρα φρούτα, απαλό άγγιγμα από το βαρέλι που εκφράζεται με νότες από κανέλλα και πιπέρι, mousse σοκολάτας και άνθη. Στην παλέτα οι ευγενικές ταννίνες πλαισιώσουν τα ώριμα φρούτα. Γεμάτο σώμα με βελούδινη υφή. Πικάντικο και χυμώδες. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Υψόμετρο 500-700μ. Παλαιά αμπέλια σε κύπελο. Χειρωνακτικός τρύγος. Αμπελοτόπια: Los Guijarros, Hoyo Lucas,Los Apriscales, La Perileja.

Read More

  • BODEGA LANZAGA

  1. 1




Telmo Rodriguez Bodega Lanzaga Rioja DOCa

Χρώμα αδιαπέραστο σκούρο ρουμπινί. Έντονο και εκφραστικό με σύνθετα αρώματα από μαύρα φρούτα, μπαχαρικά, bitter σοκολάτα και ορηκτότυτα που εκφράζεται με νότες γραφίτη. Το ίδιο σύνθετο και κομψό στην παλέτα με πυκνές ταννίνες με μεταξένια υφή. Μεγάλη διάρκεια που υπόσχεται πολλά για το μέλλον. .ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Υψόμετρο 500-700μ. Παλαιά αμπέλια σε κύπελο. Χειρωνακτικός τρύγος. Αμπελοτόπια: Atalaya, Arrojo La Rosa, Pasocastillo, Soto. Oργανική καλλιέργεια, μη πιστοποιημένη. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ιθαγενείς ζύμες, ζύμωση σε τσιμεντένιεςκαι ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση σε βαρέλια διαφορετικών μεγεθών (foudre 1400-2500L & barrique 225L) και ηλικίας για 14 μήνες.

Read More

  • PEGASO 

  1. 1




Telmo Rodriguez Pegaso Granito Castilla Y Leon

Χρώμα λαμπερό ρουμπινί. Έντονο και εκφραστικό στην μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα των φρούτων μαύρων και κόκκινων, ελαφρές γήινες νότες και μπαχαρικά. Στην παλέτα οι ταννίνες είναι ευγενικές και δίνουν άφθονο χώρο στο φρουτώδες προφίλ να δώσει ζωντάνια και ένταση. Μεγάλη και λαμπερή διάρκεια. ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ: Υψόμετρο 800-1000μ. Παλαιά αμπέλια σε κύπελο, χειρωνακτικός τρύγος. Οργανική καλλιέργεια. Αμπελοτόπια El Robledillo, El Mojon. Εδάφη από γρανίτη μαγματικής προέλευσης που είναι πολύ φτωχά με μεγάλη αποστράγγιση. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ιθαγενείς ζύμες, ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παλαίωση 18-24 μήνες σε γαλλικά βαρέλια 600 λίτρων από διαφορετικά δάση.

Read More

Published April 14, 2020

Categories

Share it
facebook
twitter
google
pinterest

Copyright JEROBOAM 2012

Jeroboam-logo


Enter only if you are of legal drinking age in your country  

Πατήστε είσοδο μόνο εάν είστε άνω των 18