Το Castello di Buttrio ανήκει και διοικείται από την Alessandra Felluga, η οικογένεια της υπήρξε από τους μεγιστάνες της περιοχής του Friuli.
Τα αμπέλια βρίσκονται στην καρδιά του Colli Οrientalι. Από το 1994 η Alessandra μαζί με τον πατέρα της συνεργάζονται και αρχικά παράγουν premium κόκκινα κρασιά στους απότομους λόφους Buttrio που περιβάλλουν το κτήμα στην περιοχή DOC Friuli Colli Orientali.
Τα αρχεία της εποχής αποκαλύπτουν ότι το 1429 ο άρχοντας της περιοχής Buttrio Federico παράγει κρασιά με εξαιρετικά αρώματα και μοναδική γεύση ενώ τον 17ο αιώνα καλλιεργούνται ποικιλίες όπως Refosco, picolito, tazzelenghe, bevert, Prosecco, negrus, fumat, Corvin, Cordovado, ribolla, dulciolo, berzamino, Gialla ribolla και verde.
Τα τελευταία δέκα χρόνια έγιναν έργα αποκατάστασης και επέκτασης και το Castello di Buttrio περιλαμβάνει πλέον αμπελώνες στο Dorigo. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στα 26 εκτάρια είναι γηγενείς αλλά και διεθνείς, συμπεριλαμβανομένων Ribolla Gialla, Friulano, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pignolo, Refosco και Verduzo.
Το κρασί στο CASTELLO DI BUTTRIO είναι παράδοση αλλά και καινοτομία αλλά και ένα ζήτημα του χαρακτήρα και του στυλ. Ο σεβασμός για το έδαφος είναι υψίστης σημασίας, μια αρχή που η Alessandra ως ιδιοκτήτρια αλλά και ως μητέρα θεωρεί καθήκον της απέναντι στις μελλοντικές γενιές. Δέσμευση, αποφασιστικότητα, επιμονή και αφοσίωση είναι στοιχεία που βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια και έφεραν όλο και περισσότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα στα μοναδικά κρασιά του οίκου
Λαμπερό κίτρινο χρώμα του λεμονιού. Στην μύτη μέτρια ένταση αρωμάτων, πράσινου μήλου, αχλαδιού και ακακίας. Στο στόμα λιπαρό με καθαρό και φίνο αρωματικό προφίλ. Ευχάριστη οξύτητα και γήινες αποχρώσεις.