JEROBOAM
Login / Register
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
Back to top
Apr 14

Ossian

  •  

     

  1. 1




Το project του οίκου Ossian, που ξεκίνησε το 2005, έχει στο επίκεντρο την λευκή ποικιλία Verdejo, στην Ruedaκαι μόνον αυτή καλλιεργεί!

Οι αμπελώνες αποτελούνται από μεγάλης ηλικίας φυτά 100 -120-160 ετών προ φυλλοξηρικά, και η καλλιέργεια είναι πιστοποιημένα οργανική – το πρώτο οινοποιείο στην Rueda από το 2001, ενώ σε κάποια κρασιά δοκιμάζει και βιοδυναμική καλλιέργεια.

Η οικογένεια Ruiz Aragoneses, από την γειτονική Ribera Del Duero, ιδιοκτήτες του Pago de Carraovejas, ερωτεύτηκε το project Ossian με την πρώτη ματιά. Έτσι το 2013 αρχίζει να συμμετέχει και το 2016 το αγοράζει!  Το όραμα ήταν να διαφυλάξει αυτόν τον μοναδικό αμπελώνα και να αναδείξει τον πλούτο της ποικιλίας Verdejo σε όλες τις διαστάσεις της.

Για τον σκοπό αυτό συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, που αφορούν τις κλιματολογικές, εδαφικές και γεωλογικές συνθήκες της περιοχής. Επίσης την διαδικασία οινοποίησης επιβλέπει ο κορυφαίος της Βουργουνδίας Pierre Millman. Και δεν σταματάνε εκεί. Δυο από τα Verdejos τους τα έχει αναλάβει αποκλειστικά και τα φροντίζει σαν να ήταν Riesling, o γκουρού Klaus Peter Keller από το Rheinhessen!!Μετά από όλα αυτά δικαίως έχουν κερδίσει τις καλύτερες βαθμολογίες και θεωρείται από τα πιο ιδιαίτερα και ποιοτικά οινοποιεία της Ισπανίας.

  • QUINTALUNA

  1. 1




Ossian, Quintana Castilla y león

Φτιαγμένο από 100% σταφύλια Verdejo, το Quinta-luna (5 Φεγγάρια) είναι βιολογικό λευκό κρασί. Υπέροχο άρωμα λεμονιού και γκρέιπφρουτ καιμια ελαφριά «ορυκτή» νότα που προσδίδει άλλη διάσταση στο φρούτο. Όμορφα αρωματικό (χωρίς υπερβολή) με γεύση εσπεριδοειδών και νότες από βερίκοκο. Πλούσιο και γεμάτο σώμα (για φρέσκο κρασί), λαμπερή οξύτητα, μακρύ και γευστικό φινίρισμα.ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Η ζύμωση πραγματοποιείται σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές στους 19oC. Για να διατηρήσει τη φυσική του φρεσκάδα, ωριμάζει για 4 μήνες σε δεξαμενές και αναδεύεται στις οινολάσπες του προκειμένου να ενισχυθεί η πολυπλοκότητα και η εξέλιξή του στη φιάλη.

Read More

  • VERDLING TROCKEN

  1. 1




Ossian Verdling Trocken

Το Verdling Trocken είναι ένα ιδιαίτερο κρασί που παράγεται από τον Γερμανό γκουρού του Riesling Klaus Peter Keller του οίκου Keller από το Rheinhessen. Μέσα από την οπτική του κυρίου Keller, βλέπουμε την εκλεπτυσμένη, κομψή και δομημένη πλευρά της ποικιλίας με έμφαση στα φρέσκα και ώριμα αρώματα εσπεριδοειδών με βοτανικές αποχρώσεις και δυναμισμό από την αναζωογονητική και ορυκτή οξύτητα που αφήνει υφάλμυρες νότες και μεγάλη διάρκεια. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Χειρωνακτικός τρύγος, μεταφορά σε μικρά τελάρα ώστε να μείνουν άθικτα τα σταφύλια. Προ ζυμωτική κρυοεκχύλιση. Πίεση σε χαμηλή θερμοκρασία με χαμηλές αποδόσεις. Στατική διαύγαση μετά από 24 ώρες. Μεγάλης διάρκειας αλκοολική ζύμωση

Read More

  • BARREL AGED

  1. 1




Ossian Barrel Aged White Wine

Χρώμα βαθύ κίτρινο του λεμονιού με πράσινες αποχρώσεις. Σύνθετο και επίμονο στην μύτη με τα αρώματα του lime και του grapefruit να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, νότες από βερίκοκο και ορυκτότητα μας οδηγούν στην παλέτα με βελούδινη και κρεμώδη υφή που προδίδουν την χρήση βαρελιού. Γεμάτο σώμα, ζωντάνια και ατελείωτη διάρκεια. ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: χειρωνακτικός τρύγος, αυστηρή διαλογή, πίεση χωρίς αποβοστρύχωση, ζύμωση με αυτόχθονες ζύμες. Παλαίωση για 9 μήνες (στο στυλ της Βουργουνδίας) σε βαρέλια 25% καινούργια, 35% ενός έτους, 40% δυο ετών.

Read More

Published April 14, 2020

Categories

Share it
facebook
twitter
google
pinterest

Copyright JEROBOAM 2012

Jeroboam-logo


Enter only if you are of legal drinking age in your country  

Πατήστε είσοδο μόνο εάν είστε άνω των 18