JEROBOAM
Login / Register
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
Back to top
Apr 14

Chateau Clarisse

  •  

     chateau-clarisse-logo

  1. 1




Η Olivia και ο Didier Le Clavez (και οι δύο με λαμπρή καριέρα στον ξενοδοχειακό κλάδο), έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα το 2007, αγοράζοντας το Chateau Clarisse στο Piusseguin – Saint Emilion.

Το Piusseguin είναι μια από τις πιο χαρισματικές περιοχές στην δυτική όχθη του ποταμού Gironde στο Bordeaux.

H φυσική του ομορφιά έχει αναγνωρισθεί από την UNESCO που το ανακήρυξε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Το έδαφος με σύσταση κυρίως από πηλό και ασβεστόλιθο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 89 μέτρων αρκετά ψηλά για τα δεδομένα του Bordeaux,

έχει αποδειχτεί ιδανικό για το merlot και το cabernet franc, τις δύο ποικιλίες που δεσπόζουν στην δυτική όχθη. Σε αυτό το ιδανικό περιβάλλον η οικογένεια Clavez έκανε το όνειρο της πραγματικότητα.

Το Chateau Clarisse έχει έκταση 15 εκταρίων (150 στρέμματα).
Το 80% είναι merlot και το 20% cabernet franc. O πρώτος τρύγος ήταν το 2010, ενώ η καλλιέργεια είναι οργανική. Το Chateau Clar- isse σαγηνεύει με την κομψότητα και τον δυναμισμό του που μπορεί να γίνει απολαυστικός από τα πρώτα χρόνια της ζωής του και να συναγωνιστεί τα Grand Vin της δυτικής όχθης, αλλά σε πολλή πιο προσιτή τιμή. Αυτό δεν έχει γίνει τυχαία αφού την καλλιέργεια και την οινοποίηση έχει αναλάβει ο χαρισματικός σύμβουλος οινολόγος Stephane Derenoncourt.!

  • CLARISSE

  1. 1




Chateau Clarisse AOC

Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελιών είναι 35 χρόνια. Το έδαφος είναι πηλός & ασβεστόλιθος, ενώ ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά. 16 μήνες παραμονή σε βαρέλια 90 % γαλλικά, 10% αυστριακά. Η κομψότητα, η βελούδινη υφή και η πυκνότητα το κάνουν πραγματικά σαγηνευτικό, και άνετα μπορεί να συναγωνιστεί τα κρασιά του Saint-Emilion.

Read More

  • VIEILLES VIGNES

  1. 1




Chateau Clarisse Vieilles Vignes

Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελιών είναι 65 χρόνια. Το έδαφος είναι πηλός & ασβεστόλιθος, ενώ ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά. 16 μήνες παραμονή σε βαρέλια 90 % γαλλικά, 10% αυστριακά. Ο μεγάλης ηλικίας αμπελώνας μας χαρίζει συμπύκνωση αρωμάτων με τα ώριμα και εξελισσόμενα αρώματα των μαύρων φρούτων του δάσους να συναντούν τον μπαχαρένιο χαρακτήρα από το βαρέλι. Πλούσια και βελούδινη υφή με ενσωματωμένες ταννίνες και μεγάλη διάρκεια.

Read More

Published April 14, 2020

Categories

Share it
facebook
twitter
google
pinterest

Copyright JEROBOAM 2012

Jeroboam-logo


Enter only if you are of legal drinking age in your country  

Πατήστε είσοδο μόνο εάν είστε άνω των 18