JEROBOAM
Login / Register
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
Back to top
Apr 15

Biserno

  •  

     

  1. 1




Ο αεικίνητος Lodovico Antinori, ανακάλυψε τους αμπελώνες που σήμερα είναι η Tenuta di Biserno το 1995, θέλοντας να επεκτείνει τους αμπελώνες του Ornellaia, που τότε ανήκε στην οικογένεια των Antinori. Γρήγορα κατάλαβε την ποιότητα και δυναμική του αμπελώνα αυτού και έτσι αποφάσισε την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κτήματος.

Έτσι άρχισε η ιστορία του οίκου Biserno το 2001, που βρίσκεται στους λόφους Bibbona, που συνορεύουν με το ιστορικό χωριό Bolgheri στην Upper Maremma.

Το κτήμα έχει έκταση 49 εκταρίων (490 στρέμματα). Ο νότιος προσανατολισμός, η ευεργετική ηλιοφάνεια, οι δροσεροί άνεμοι από την θάλασσα, το πετρώδες έδαφος με ποσοστά άμμου, ασβεστόλιθου και πηλού, και κυρίως το γεγονός ότι δεν είχε καλλιεργηθεί στο παρελθόν, κάνουν αυτόν τον αμπελώνα μοναδικό.

Αυτοί οι παράμετροι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τα ραντάρ του Lodovico Antinori, του ανθρώπου που ευθύνεται για την δημιουργία της κατηγορίας των super premium κρασιών που όλοι αγαπάμε και ονομάζουμε Super Tuscan!

Οι ποικιλίες που έχουν καλλιεργηθεί είναι οι αριστοκρατικές ποικιλίες του bordeaux, cabernet franc, cabernet sauvi- gnon, merlot, petit verdot, και στο γειτονικό Tenuta Campo Di Sasso το syrah είναι πρωταγωνιστής.

Τα κρασιά του κτήματος με την πυκνότητα και τον δυναμισμό τους αποδεικνύουν το ταλέντο του κυρίου Lodovico Antinori να δημιουργεί πάντα τα κορυφαία Super Tuscan!!

  • SOF

  1. 1




Tenuta di Biserno Sof, Toscana IGT

Ένα premium ροζέ που έχει το όνομα της κόρης του Lodovico Antinori, Sophia. Τα σταφύλια προέρχονται από το κτήμα Campo di Sasso, σε μικρή απόσταση από την θάλασσα που επιτρέπει μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. Έτσι οι δύο ποικιλίες ωριμάζουν διατηρώντας την πολύτιμη οξύτητα. Χειρωνακτικός τρύγος. Πίεση και παραμονή με τα στέμφυλα για λίγες ώρες. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωρίμανση σε αυτές για 5 μήνες. Στην μύτη νεανικός ανθικός και φρουτώδης χαρακτήρας που συναντά στην παλέτα την δροσερή οξύτητα και την κρεμώδη υφή. Διαύγεια αρωμάτων και μεγάλη διάρκεια.

Read More

  • INSOGLIO

  1. 1




Tenuta di Biserno, Insoglio del Cinghiale Toscana IGT

Εδάφη πετρώδη με ποσοστά άμμου και πηλού. Ο αμπελώνας Campo di Sasso βρίσκεται σε χαμηλότερο υψόμετρο και πιο κοντά στην θάλασσα, από τον Biserno, και είναι ευνοεί το Syrah. Μετά από προσεκτική διαλογή των σταφυλιών ακολουθεί αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (25-28ο C) και παραμονή με τα στέμφυλα για 21 ημέρες. Στο 10% του κρασιού γίνεται μηλογαλακτική ζύμωση σε γαλλικά βαρέλια, ενώ στο υπόλοιπο γίνεται στις ανοξείδωτες δεξαμενές. Το 40% ωριμάζει σεγαλλικάβαρέλιαδεύτερηςχρονιάςτο υπόλοιπο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αυτή η μέθοδος οινοποίησης προσφέρει άθφονα και νεανικά αρώματα από μαύρα φρούτα του δάσους και νότες από μπαχαρικά και βιολέτα, μεταξένιες ταννίνες, ζωντανή οξύτητα και χυμώδη χαρακτήρα.

Read More

  • IL PINO

  1. 1




Tenuta di Biserno, Il Pino di Biserno Toscana IGT

Εδάφη χαλικώδη με ποσοστά πηλού. Μετά από προσεκτική διαλογή των σταφυλιών, αλκοολική ζύμωση και παραμονή με τα στέμφυλα για 4 εβδομάδες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μηλογαλακτική ζύμωση 25% σε γαλλικά βαρλελια, 75% σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωρίμανση για 12 μήνες το 90% σε γαλλικά βαρέλια δεύτερης χρονιάς και το 10% σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πυκνότητα και εκχύλιση μαύρων φρούτων του δάσους, μπαχάρι και κέδρος με νότες βανίλιας και μελάνι. Φίνες ταννίνες και δροσερή οξύτητα, πλούσιο σώμα, και μεγάλη διάρκεια.

Read More

  • BISERNO

  1. 1




Tenuta di Biserno, Biserno Toscana IGT

Το κορυφαίο κρασί που φέρει το όνομα του αμπελώνα και συμπυκνώνει τον μαγευτικό χαρακτήρα του Bolgheri και της Upper Maremma! Εδάφη χαλικώδη με ποσοστά πηλού. Μετά από προσεκτική διαλογή των σταφυλιών, αλκοολική ζύμωση και παραμονή με τα στέμφυλα για 4 εβδομάδες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μηλογαλακτική ζύμωση 60% σε γαλλικά βαρέλια, 40% σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωρίμανση για 15 μήνες, to 75% καινούργια γαλλικά barriques, 25% σε γαλλικα barriques 1 έτους, και 12 μήνες στην φιάλη. Συμπύκνωση και πυκνότητα από φρέσκα φραγκοστάφυλα, κεράσι και μύρτιλο, φύλλα καπνού, καβουρδισμένος καφές, κέδρος και μπαχάρι. Γεμάτο σώμα, ενσωματωμένες ταννίνες έκρηξη και διαύγεια αρωμάτων με μεγάλη διάρκεια. Παλαίωση για τα επόμενα 15 χρόνια.

Read More

Published April 15, 2020

Categories

Share it
facebook
twitter
google
pinterest

Copyright JEROBOAM 2012

Jeroboam-logo


Enter only if you are of legal drinking age in your country  

Πατήστε είσοδο μόνο εάν είστε άνω των 18