JEROBOAM
Login / Register
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
  • Home
  • Wine
  • Champagne
  • Water
  • Panettone & Pandoro
  • Contact Us
Back to top
Apr 13

David Duband

  • duband-logo

     

  1. 1




O David Duband, ανέλαβε τους οικογενειακούς αμπελώνες το 1991, και αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την νέα γενιά της Βουργουνδίας. Όταν τελείωσε τις σπουδές οινολογίας στην Beaune, επέστρεψε και ανέλαβε τους αμπελώνες του πατέρα του στο Hautes Cotes De Nuits, έκτασης 15 εκταρίων (150 στρέμματα). Επέκτεινε αυτήν την ιδιοκτησία που σήμερα αριθμεί 40 εκτάρια (400 στρέμματα). Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία σε μια περιοχή όπως η Βουργουνδία με πολλές ονομασίες προέλευσης, πολλούς ιδιοκτήτες και πολύ υψηλές τιμές αγοράς ανά εκτάριο. Επιπλέον σήμερα έχει ιδιοκτησίες στις πιο διάσημες ονομασίες προέλευσης όπως: Gevrey Chambertin, Chambolle Musigny, Morey Saint Denis, Vosne Romanee, Nuits Saint George καθώς και Hautes Cotes di Nuits.

Η φιλοσοφία του David Duband είναι να έχει Pinot Noir υψηλής ποιότητας, ώστε να μπορεί να εκφράσει το στυλ του με τον πιο ακριβή τρόπο. Για να το πετύχει αυτό έχει στραφεί στην οργανική καλλιέργεια, και πλέον είναι πιστοποιημένο το κτήμα από την ECOCERT. Επίσης πιστεύει στο ομαδικό πνεύμα και αφομοιώνει τα θετικά στοιχεία των προγόνων του και των δασκάλων του. Όλα αυτά όμως είναι απλώς τα εργαλεία για να αποτυπώσει την δική του άποψη που θα διαμορφώσει το μέλλον της Βουργουνδίας.

Το στυλ: Οργανική καλλιέργεια. Σταφύλια υψηλής ποιότητας, συμμέτοχή ολόκληρων τσαμπιών στην αλκοολική ζύμωση (Whole Bunches). Το ποσοστό διαφέρει ανάλογα με τον τρύγο και την περιοχή. Χρήση βαρελιών barriques, που είναι μίξη διαφορετικών ετών. Συνήθως 30% καινούργια και μετά 1-2 &3 ετών. Και εδώ παίζει ρόλο η χρονιά. Ταννίνες που δεν είναι επιθετικές και ρουστίκ, αλλά ψιλόκοκκες και ώριμες. Εδώ παίζει μεγάλο ρόλο και η ωριμότητα των τσαμπιών αφού συμμετέχουν. Τα κρασιά με αυτόν τον τρόπο είναι σαγηνευτικά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, αλλά οπλισμένα να παλαιώσουν . Και βέβαια να μην ξεχνάμε την ήπια προσέγγιση οινοποίησης με ιθαγενείς ζύμες και ελάχιστο έως καθόλου φιλτράρισμα. Η αναγνώριση όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησε να έρθει. Εκτός από τις υψηλές βαθμολογίες σε διεθνές επίπεδο, τα κρασιά του David Duband βρίσκονται σήμερα σε 16 από τα 25 εστιατόρια με

3 αστέρα Michelin!!! 

Το 2018 είναι η πιο ζεστή χρονιά από το 2003. Η διαφορά όμως του 2018 σε σχέση με το 2003 είναι ότι ο χειμώνας το 2018 ήταν ήπιος αλλά πολύ βροχερός. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά αποθέματα νερού τους καλοκαιρινούς μήνες που ήταν οι θερμοκρασίες υψηλές χωρίς βροχοπτώσεις. Η άνοιξη επίσης με καλές θερμοκρασίες, εκτός από ένα ψυχρό διάλειμμά μέσα στον Μάιο. Αυτό οδήγησε σε ομαλή ανθοφορία και άφθονο φρούτο. Μετά από συνεχόμενες χρονιές με εξαιρετικά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, το 2018 μπορεί να δώσει επιτέλους ικανοποιητική ποσότητα και υψηλή ποιότητα. Επιπλέων ο Αύγουστος και αρχές Σεπτεμβρίου ήταν θερμοί χωρίς απρόοπτα. Οπότε η επιλογή της ημέρας του τρύγου έγινε χωρίς πίεση από καιρικά φαινόμενα. Ο χρόνος θα δείξει αλλά όλα τείνουν σε μια πολύ καλή χρονιά.

  • HAUTES COTES DE NUITS

  1. 1




David Duband, Bourgogne Hautes Cotes de Nuits, Blanc BIO

Από τους αμπελώνες στο Chevannes. Εδάφη ασβεστολιθικά και marl. Χειρωνακτικός τρύγος, πίεση ολόκληρων των τσαμιών whole bunch pressing, στατική απολάσποση, αλκοολική ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες, ωρίμανση 70% σε ανοξείδωτες δεξαμενές, 30% σε γαλλικά barriques (νέα). Λαμπερό λεμονί χρώμα, με εκφραστικά αρώματα από πυρινόκραπα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Στην παλέτα πλούσιο και γενναιόδωρο με ορυκτές αποχρώσεις.

Read More

  • PINOT NOIR

  1. 1




David Duband, Bourgogne Pinot Noir BIO

Από αμπελώνες που βρίσκονται στο Cham- bolle Musigny και Morey Saint Denis. Ηλικία φυτών 45 έτη, προσανατολισμός νότιο ανατολικός, σύσταση εδαφών άργιλο πετρώδη. Χειρωνακτικός τρύγος, ιθαγενείς ζύμες, και αλκοολική ζύμωση με 40% ολόκληρα τσαμπιά whole bunches. Μετά την αλκοολική ζύμωση, πίεση και στατική απολάσπωση 2 εβδομάδων. Ωρίμαση 14 μήνες σε 30% καινούργια βαρέλια και 70% σε 1-2 & 3 χρόνων. Μετά παραμονή σε δεξαμενές για 3 μήνες. Αφιλτράριστο. Έμφαση στην καθαρότητα των ποικιλιακών αρωμάτων με μεταξένιες ταννίνες και μεγάλη διάρκεια.

Read More

  • MOREY SAINT DENIS 

  1. 1




David Duband, Morey Saint Denis BIO

Ηλικία φυτών 50 έτη, προσανατολισμός νότιος, σύσταση εδαφών ασβεστόλιθος και marl. Χειρωνακτικός τρύγος, ιθαγενείς ζύμες, και αλκοολική ζύμωση με 80% ολόκληρα τσαμπιά whole bunches. Μετά την αλκοολική ζύμωση, πίεση και στατική απολάσπωση 2 εβδομάδων. Ωρίμαση 14 μήνες σε 40% καινούργια βαρέλια και 60% σε 1-2 & 3 χρόνων. Μετά παραμονή σε δεξαμενές για 3 μήνες. Αφιλτράριστο. Πυκνά αρώματα από ώριμα φρούτα του δάσους και γλυκόριζα, πλούσια υφή και ήπιες ταννίνες οδηγούν σε μακρά επίγευση.

Read More

  • NUITS SAINT GEORGE 

  1. 1




David Duband, Nuits Saint George BIO

Ηλικία φυτών 50 έτη, προσανατολισμός ανατολικός, σύσταση εδαφών ασβεστόλιθος και marl. Χειρωνακτικός τρύγος, ιθαγενείς ζύμες, και αλκοολική ζύμωση με 80% ολόκληρα τσαμπιά whole bunches. Μετά την αλκοολική ζύμωση, πίεση και στατική απολάσπωση 2 εβδομάδων. Ωρίμαση 14 μήνες σε 40% καινούργια βαρέλια και 60% σε 1-2 & 3 χρόνων. Μετά παραμονή σε δεξαμενές για 3 μήνες. Αφιλτράριστο. Πυκνά αρώματα από κόκκινα φρούτα του δάσους και ανθικές αποχρώσεις. Πλούσια υφή με κυριαρχία των ώριμων φρούτων και νότες μπαχαρικών, μέτριες φίνες ταννίνες και μακριά επίγευση.

Read More

  • GEVREY CHAMBERTIN

  1. 1




David Duband, Gevrey Chambertin BIO

Ηλικία φυτών 65 έτη, προσανατολισμός ανατολικός , σύσταση εδαφών κυρίως καφέ ασβεστόλιθος. Χειρωνακτικός τρύγος, ιθαγενείς ζύμες, και αλκοολική ζύμωση με 80% ολόκληρα τσαμπιά whole bunches. Μετά την αλκοολική ζύμωση, πίεση και στατική απολάσπωση 2 εβδομάδων. Ωρίμαση 14 μήνες σε 40% καινούργια βαρέλια και 60% σε 1-2 & 3 χρόνων. Μετά παραμονή σε δεξαμενές για 3 μήνες. Αφιλτράριστο. Πυκνά σύνθετα και εξελισσόμενα αρώματα από κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους και μπαχαρικών, με νότες καφέ και menthol . πλούσιο σώμα με πυκνή υφή, δυναμισμό, και κομψότητα, με μεγάλη διάρκεια.

Read More

  • ST GEORGES 1ER CRU

  1. 1




David Duband, Nuits St Georges 1er Cru Les Pruliers

Ηλικία φυτών 25 έτη, προσανατολισμός νότιο ανατολικός, σύσταση εδαφών πετρώδη με ποσοστά πηλού. Χειρωνακτικός τρύγος, ιθαγενείς ζύμες, και αλκοολική ζύμωση με 80% ολόκληρα τσαμπιά whole bunches. Μετά την αλκοολική ζύμωση, πίεση και στατική απολάσπωση 2 εβδομάδων. Ωρίμαση 14 μήνες σε 40% καινούργια βαρέλια και 60% σε 1-2 & 3 χρόνων. Μετά παραμονή σε δεξαμενές για 3 μήνες. Αφιλτράριστο. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί αποχρώσεις, πυκνά κα εξελισσόμενα αρώματα με έμφαση στα μαύρα φρούτα του δάσους (blacberries, blue- berries) με μπαχαρένιες αποχρώσεις, μεταξένιες ταννίνες, πλούσιο σώμα και μεγάλη διάρκεια.

Read More

  • ECHEZAUX GRAND CRU

  1. 1




David Duband, Echezeaux Grand Cru BIO

Ηλικία φυτών 70 έτη, προσανατολισμός ανατολικός, σύσταση εδαφών κυρίως ασβεστόλιθος marl & Loam. Χειρωνακτικός τρύγος, ιθαγενείς ζύμες, και αλκοολική ζύμωση με 80% ολόκληρα τσαμπιά whole bunches. Μετά την αλκοολική ζύμωση, πίεση και στατική απολάσπωση 2 εβδομάδων. Ωρίμαση 14 μήνες σε 40% καινούργια βαρέλια και 60% σε 1-2 & 3 χρόνων. Μετά παραμονή σε δεξαμενές για 3 μήνες. Αφιλτράριστο. Πυκνά σύνθετα και νεανικά αρώματα που με τον χρόνο θα εξελιχθούν. Κυριαρχούν τα ζουμερά φρέσκα φρούτα του δάσους με μπαχαρικά καο βοτανικές νότες. Στην παλέτα δυναμισμός και κομψότητα από τις φίνες ταννίνες το άφθονο φρούτο και την μακρά επίγευση.

Read More

Published April 13, 2020

Categories

Share it
facebook
twitter
google
pinterest

Copyright JEROBOAM 2012

Jeroboam-logo


Enter only if you are of legal drinking age in your country  

Πατήστε είσοδο μόνο εάν είστε άνω των 18